Händelser i bilder

Strandhem i Närpes samlade flera tusen

Vår lägergård Strandhem i Nämpnäs har under tre somrar (2019-2022) varit full av liv från både människor och djur. Det som verkade som en "galen idé" har blivit en succé.

Det var under vårvintern som tanken om att öppna sommarcafé på Strandhem väcktes av Caroline Heikkinen. Församlingen tände på idén och en intensiv talkovår ledde till att församlingen kunde öppna "Sommarparadiset" dagarna efter midsommar 2019.

Besökarna på Strandhem mötte får, grisar, ankor, höns och kaniner. Cafeet bjöd på lunch och kaffe under fem dagar i veckan. På gården fanns också en loppis och ateljé. På kvällar och söndagar hölls grillkvällar, andakter och gudstjänster. Besökarantalet varierade mellan 40 och - som mest - över 300 personer per dag, vilket betydde mellan 3 000 och 4 000 besökare under de sju veckor Strandhem höll öppet. Hela Sydösterbotten var på fötter och vi fick en intensiv och välsignad sommar som vi aldrig hade kunnat drömma om.

Vi var helt överväldigade av responsen. Dragare för projektet var Caroline Heikkinen och Sanna Ek. De har gjort en fantastisk insats själva, men de har också fått igång församlingen och dess vänner på ett helt otroligt sätt. Många hjälpte till. Vi tror att minst 100 volontärer bidrog på olika sätt. 
Vår vision var att Strandhem skulle få vara en mötesplats för människor, där de fick koppla av. Vi hoppades också att folk på detta sätt skulle få en relevant och positiv bild av vad vi som församling vill vara här i Sydösterbotten.

För oss som församling och dragare återstår att säga ett stort TACK till alla som kom och till alla som hjälpte till.


Sommarparadiset Strandhem sommaren 2019

Så här började det. Lägergården Strandhem i Nämpnäs har stått tom och oanvänd i ganska många år. Caroline Heikkinen kom med en idé om att kunna iordningställa gården för sommaren, med ett café, second hand butik, konstateljé, andaktsrum, djurgård och bastu mm.

Visionen prövades i styrelsen och i församlingen och omkring den 1 maj startade talkoarbetet som pågått sedan dess.

Och vad har hänt? Sly och träd har röjts bort, husen är städade. Ett café och en second hand butik och ett andaktsrum finns inne i stora byggnaden, ett 200 m fårtstaket har byggts, uthusen har röjts för att inhysa får, grisar, höns, ankor och kaniner, ladan har fått tak och väggen har stöttats upp, bastun har städats, trädgården har ansats, grönsaker växer bakom knuten, sand och grus har lagts för parkering och wolleybollplan, vattenrör har dragits. En fin skylt finns ute vid vägen som visar besökarna ända fram.

Denna enorma insats har gjorts av i det stora hela helt frivilliga som gett av sin tid och sitt kunnande.

Tisdagen den 25 juni 2019, kl 13 öppnade Sommarparadiset Strandhem. 

I Gallerian laddar vi upp både nya och gamla minnen av minnesvärda händelser